Xerogels

Gels mutes dobuma ģļotādas mitrināšanai.

Sastāvs

Attīrīts ūdens, betaīns, siera sūkalu pulveris, ksantāna sveķi, nātrija benzoāts, citronskābe, lizocīms.

Indikācijas

Gelu ieteicams lietot samazinātas vai traucētas siekalu izdales gadījumos (blakusparādība lietojot zāles, dehidratācija, siekalu dziedzeru apstarošana, dažu slimību pavadošais simptoms).

Darbība

Betaīns veicina organismā esošā ūdens saistīšanu un nodrošina mutes dobuma mitrināšanu. Tas atrodams mikroorganismos, augos, dzīvniekos un ir svarīga vairāku pārtikā lietojamu produktu sastāvdaļa. Lizocīms ir enzīms, kas bojā baktēriju šūnu sieniņas un veicina to bojāeju. Cilvēka organismā lizocīms ir sastopams dažādos sekrētos, piemēram, asarās, siekalās un mātes pienā. To plaši izmanto arī pārtikas rūpniecībā - siera un vīna gatavošanas procesā. Xerogels sastāvā tas palīdz regulēt mutes dobuma mikrofloru. Citronskābe ir viena no dabā visbiežāk sastopamajām

organiskajām skābēm. Šo skābi bieži pievieno pārtikai, kosmētikas līdzekļiem gan kā konservantu, gan garšas un pH regulētāju. Citronskābe spēj veicināt siekalu izdali.

Devas un lietošanas veids

Uzklājiet gelu uz mutes dobuma gļotādas un atstājiet to aplicētu. Vienai lietošanas reizei nepieciešams apmēram 1 g gela. Procedūru atkārto 3 – 4 reizes dienā vienu mēnesi.

Iepakojuma veids un saturs

35 g gela alumīnija tūbā.